17 Tips voor het maken van de beste wervingsvideo: alles wat je moet weten

Want wie werft die wint.

Ben je op zoek naar een effectieve manier om nieuwe medewerkers aan te trekken? Overweeg dan eens om een wervingsvideo te maken! Een wervingsvideo is een korte, maar krachtige video die potentiële kandidaten laat zien wat jouw bedrijf te bieden heeft en waarom ze voor jou zouden moeten werken.

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo is een video die speciaal is ontworpen om potentiële kandidaten aan te trekken en hen te overtuigen om te solliciteren bij jouw bedrijf. In de video kun je jouw bedrijf en cultuur presenteren, de functiebeschrijving uitleggen en laten zien waarom jouw bedrijf de beste keuze is voor potentiële kandidaten.

Hoe maak je een wervingsvideo?

Het maken van een wervingsvideo kan een uitdaging zijn, maar het is de moeite waard als je wilt dat jouw bedrijf opvalt tussen de concurrentie. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Bepaal het doel van de video: Wat wil je bereiken met de video? Wil je potentiële kandidaten informeren over het bedrijf, de functie of de cultuur? Of wil je hen enthousiast maken over het werken bij jouw bedrijf? Zorg ervoor dat je het doel van de video helder hebt voordat je begint.
 1. Stel het script op: Het script is de basis van de video en bevat alle belangrijke informatie die je wilt delen met potentiële kandidaten. Zorg ervoor dat het script beknopt, duidelijk en aantrekkelijk is.
 1. Maak de video: Nu is het tijd om de video te maken! Zorg ervoor dat je gebruik maakt van hoogwaardige apparatuur en dat de video er professioneel uitziet. Je kunt ook overwegen om een voice-over of achtergrondmuziek toe te voegen om de video aantrekkelijker te maken.
 1. Deel de video: Zodra de video klaar is, is het tijd om deze te delen met potentiële kandidaten. Je kunt de video delen via sociale media, je website of zelfs via vacaturesites.

Waarom een wervingsvideo?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overwegen om een wervingsvideo te maken voor jouw bedrijf:

 1. Het trekt de aandacht: Met een wervingsvideo kun je de aandacht van potentiële kandidaten trekken en hen enthousiast maken over jouw bedrijf.
 1. Het geeft jouw bedrijf een gezicht: Een wervingsvideo kan helpen om de cultuur van jouw bedrijf te laten zien en de persoonlijkheid van jouw bedrijf over te brengen.
 1. Het is kosteneffectief: In vergelijking met andere vormen van werving, zoals het inhuren van een headhunter of het plaatsen van advertenties, kan het maken van een wervingsvideo een kosteneffectieve manier zijn om nieuwe medewerkers aan te trekken.
 1. Het kan het sollicitatieproces versnellen: Met een wervingsvideo kunnen potentiële kandidaten een beter beeld krijgen van het bedrijf en de functie, waardoor ze sneller kunnen beslissen of ze wel of niet willen solliciteren.
 1. Het onderscheidt jouw bedrijf van de concurrentie: Niet veel bedrijven maken gebruik van wervingsvideo's, dus het kan jouw bedrijf onderscheiden van de concurrentie en potentiële kandidaten aantrekken die anders misschien niet zouden solliciteren.
Wervingsvideo

Beste wervingsvideo's

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw eigen wervingsvideo? Hieronder staan enkele van de beste wervingsvideo's van bedrijven over de hele wereld:

Dropbox - "We believe":

Deze wervingsvideo van Dropbox laat zien wat het betekent om bij Dropbox te werken en welke waarden belangrijk zijn voor het bedrijf.

Airbnb - "Join the Adventure":

In deze wervingsvideo van Airbnb worden potentiële kandidaten uitgedaagd om deel te nemen aan het avontuur dat werken bij Airbnb heet.

Google - "The Internship":

Deze wervingsvideo van Google is gemaakt ter promotie van de film "The Internship" en laat zien hoe het is om stage te lopen bij Google.

Wervingsvideo laten maken

Als je op zoek bent naar een unieke en pakkende manier om jouw bedrijf of organisatie te laten opvallen bij potentiële werknemers, dan is het laten maken van een wervingsvideo dé oplossing. Bij een professioneel bureau zoals Base Creation word jij als klant nauw betrokken bij het gehele creatieve proces. Samen met een team van gepassioneerde videoproductie-experts ga je aan de slag om jouw visie tot leven te brengen.

Stel je eens voor: een op maat gemaakte wervingsvideo die jouw bedrijfscultuur en kernwaarden perfect weergeeft, waardoor je meteen de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Base Creation helpt je om dit te realiseren, van het uitwerken van het concept tot het finetunen van de montage. Het resultaat? Een visueel aantrekkelijke en authentieke video die het talent aantrekt dat je nodig hebt om jouw organisatie naar nieuwe hoogten te tillen.

Wervingsvideo tips

Hier zijn nog enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw wervingsvideo opvalt en potentiële kandidaten aantrekt:

 1. Maak de video kort en bondig: Een wervingsvideo moet niet langer zijn dan twee minuten. Zorg ervoor dat je de belangrijkste informatie kort en bondig presenteert.
 1. Vertel een verhaal: Een verhaal vertellen kan potentiële kandidaten helpen om zich verbonden te voelen met jouw bedrijf en cultuur.
 1. Gebruik visuele elementen: Zorg ervoor dat de video er aantrekkelijk uitziet en gebruik visuele elementen om de boodschap over te brengen.
 1. Toon de werkomgeving: Laat potentiële kandidaten zien waar ze zullen werken en wat de werkomgeving is.
 1. Gebruik ondertiteling: Niet iedereen kan video's met geluid bekijken. Gebruik daarom ondertiteling om ervoor te zorgen dat de video voor iedereen toegankelijk is.

Je kunt ook altijd onze blog bekijken die wat meer vertelt over creativiteit in reclame.

Conclusie

Een wervingsvideo kan een krachtig hulpmiddel zijn om nieuwe medewerkers aan te trekken en jouw bedrijf op te laten vallen tussen de concurrentie. Door het volgen van de best practices en tips in deze blog kun je jouw eigen effectieve wervingsvideo maken. Vergeet niet om het doel van de video helder te hebben, een beknopt en aantrekkelijk verhaal te vertellen, de werkomgeving te laten zien en visuele elementen te gebruiken om de boodschap over te brengen. Zorg er ook voor dat de video niet te lang is en gebruik ondertiteling om ervoor te zorgen dat deze voor iedereen toegankelijk is.

Een wervingsvideo kan jouw bedrijf helpen om de juiste kandidaten aan te trekken en het sollicitatieproces te versnellen. Door te laten zien wie je bent als bedrijf en waar je voor staat, kun je potentiële kandidaten aantrekken die passen bij de bedrijfscultuur en waarden.

Als je geen ervaring hebt met videoproductie, is het aan te raden om een professioneel videoproductiebedrijf in te schakelen om jouw wervingsvideo te maken. Zij hebben de expertise en ervaring om jouw visie tot leven te brengen en een effectieve video te maken die jouw bedrijf op zijn best presenteert.

Al met al is een wervingsvideo een krachtig hulpmiddel om nieuwe medewerkers aan te trekken en de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Door de beste wervingsvideo best practices en tips te volgen, kun je een video maken die potentiële kandidaten aantrekt en jouw bedrijf op de kaart zet.

Klaar om je creatieve
marketing doelen te behalen?